Egy kórházi ápoló vallomása: „Életemben nem láttam ennyi és ilyen súlyos tüdőgyulladást”

Forrás: Shutterstock -
kórház koronavírus ápoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megrázó állapotokról számolt be Baji Anikó, az Uzsoki Utcai Kórház szakápolója. Sosem volt még ennyi súlyos tüdőgyulladással küzdő betegük.

Egyre drámaibb a helyzet a kórházakban, az egészségügyi dolgozók emberfeletti teljesítménnyel küzdenek a koronavírusos betegek életéért.

Baji Anikó az Uzsoki Utcai Kórház szakápolója elárulta, sosem tapasztalt még ennyi és ilyen súlyos tüdőgyulladással küzdő pácienst.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

„Életemben nem láttam ennyi és ilyen súlyos tüdőgyulladást. Folyamatosan dolgozunk, megállás nélkül jönnek a lázas, gyenge, fulladásos tünetekkel érkező betegek. Fiatalok, családok, öregek, gazdagok és szegények. Ez a nyavalyás vírus nem válogat. Akik szerencsések és túlélik, nem tudhatják, mennyire rombolta le szervezetüket a betegség. Nem tudhatják, hogy vár-e rájuk valami krónikus keringési és légzőszervi betegség, később poszttraumás stressz " - írta az ápoló a Facebookon, amit a Metropol idézett, és meg is mutatta képekben, mit tesz a tüdővel a koronavírus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.