Két oltás után is elkapta a koronavírust egy budapesti nő - így érzi most magát

Forrás: Shutterstock -
védőoltás koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azután kapta el a koronavírust egy budapesti nő, miután mindkét adag Pfizer-vakcinával be lett oltva. Elárulta, hogy milyen panaszokat tapasztalt.

Lőw Ildikó egy idősotthonban dolgozik, ahol fokozottan ki van téve a koronavírus-fertőzésnek. Egészen márciusig nem kapta el a vírust, amikor már mindkét adag Pfizer-vakcina a szervezetében volt.

"Február 20-án kaptam meg a második oltásomat. Pfizert kaptam, és maga az oltás nem is fájt, utána volt némi mellékhatása, egy picikét szédültem és hányingerem is volt. Különleges volt még, hogy mindkét dózisnál tapasztaltam egy furcsa bizsergést a testemben, mintha akkor áramlott volna végig bennem a hatóanyag" - magyarázta a Metropolnak a kétgyermekes édesanya.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ezt követően derült ki, hogy 20 éves fia lebetegedett.

"A 7 éves kislányommal és a 20 éves fiammal élek.

A fiamnak új munkahelye lett volna, emiatt letesztelték, és kiderült, hogy pozitív. Néhány napra rá én is elkezdtem magam rosszul érezni, ezért szóltam a háziorvosnak, így kiküldött hozzám egy tesztelőmentőt. A mentősök felhívtak, hogy 3-4 nap múlva tudnának letesztelni, de jeleztem, az már sok lenne, így mondták, hogy menjek el egy szűrőpontra. Elmentem és pozitív lett a tesztem"

- árulta el Ildikó, akinek a gyorstesztje azonban negatív lett.

Szerencsére enyhe tüneteket produkál, de ennek ellenére is sokszor gyengének és kimerültnek érzi magát.

"Néha így, néha úgy. Nagyon hamar elfáradok, egy apró kis mosogatás annyira megvisel, hogy le kell feküdnöm. Nekem ezenkívül az ízlelésem ment még el" - mesélte a lapnak Ildikó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.