Rusvai Miklós víruskutató oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizakodásra adnak okot a hazai szennyvizekből vett minták, csökkent ugyanis a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. Dr. Rusvai Miklós szerint, ha minden jól megy, nyárra már elhagyhatjuk a maszkot.

A 11. heti szennyvízből vett mintákban már csökkenést mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, ez pedig nagyon jó jel. Dr. Rusvai Miklós szerint április vége-május eleje felé már elérhetünk egy olyan átoltottsági szintet is, amely biztonságot adhat - írta a Blikk.

A fotó illusztráció. Fotó: Csudai Sándor - Origo

„Az átfertőzöttek számát figyelembe véve, olyan jó eredményeket érhetünk el itthon, hogy a szakember szerint május végére levehetjük a maszkot, nyárra pedig elfelejthetjük a koronavírust, ahogy tavaly is" –árulta el a virológus, aki szerint tanácsos lenne, hogy pedagógusok megkapják a vakcinát az iskolák nyitása előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.