Kiderült, a kínai vakcinák hatásosak a brit és a dél-afrikai mutánssal szemben is

kínai vakcina mutáns oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tíz országban végzett teszteket a Sinopharm, az eredmények arra engednek következtetni, hogy a vakcina a brit és a dél-afrikai mutánssal szemben is sikeresen alkalmazható

A kínai koronavírus-vakcina képes semlegesíteni a brit és a dél-afrikai mutánsát is a betegségnek – ez derült ki a vizsgálatokból.

Az inaktivált vírust tartalmazó vakcina ugyanis neutralizáló hatást mutatott a Nagy-Britanniában, a Dél-Afrikában és másik tízféle Kínában izolált vírusvariáns ellen – írta a Global Times.

A fotó illusztráció. Forrás: MTI/Rosta Tibor

Tíz országban is elvégezték ezeket a teszteket, Zimbabweben és Braziliában újabb mutánsok bukkantak fel, amelyeket jelenleg vizsgálnak hasonló szempontok alapján.

Kínában már 100 millió lakost beoltottak a Sinopharm-vakcinákkal, amelyet további 50 országban alkalmaznak még, hazánkat is beleértve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.