Megrázó vallomás a koronavírusos anyától: "Soha nem féltem ennyire, mint ott"

Forrás: Simon Péter Gellért -
terhesség koronavírus kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kazincbarcikai tanítőnő várandóssága alatt kapta el a koronavírust. Kétoldali tüdőgyulladás alakult ki nála és annyira megromlott az állapota, hogy rohammentő vitte kórházba, ahol a legrövidebb időn belül sürgősségi császármetszést hajtottak végre rajta, különben megfulladt volna.

A baba nagyon nagy volt, nyomta fel a tüdejét, így nagyon nehezen kapott levegőt. Végül embertelen fájdalmak közt császármetszéssel született meg egészséges kislánya.

- mesélte a kazinbarcikai anyuka a Ripostnak.

koronavírus lélegeztetőgép Forrás: Simon Péter Gellért

Azonnal elkezdték a kezelését, mely során 6 napig oxigénnel lélegeztették, emellett kapott szteroidokat, injekciókat és gyógyszereket. Rettenetesen megviselte ez az időszak, mivel minden mellékhatás kijött arra, de az volt a mélypont, amikor a tüdeje még rosszabb állapotba került és felmerül a tüdőembólia gyanúja is.

Jó hír lehet a kismamáknak, hogy március 26-án a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) engedélyezte a várandósok koronavírus elleni oltását. Soron kívüli oltóponton fogják őket oltani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.