Fontos: ilyen tünetek esetén azonnal kórházba kell szállítani a covidos betegeket

Forrás: Semmelweis Egyetem / Kovács Attila -
mentő tünet covid koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A harmadik hullám sokkal nagyobb erővel sújtott le az eddig kevésbé veszélyeztetett korosztályokra, így sokkal több fiatal és középkorú ember került kórházba súlyos állapotban.

A DPC Kórház Intenzív Osztályainak vezetője, Bobek Ilona az egyik kereskedelmi csatorna műsorában elmondta, hogy nagy hibát követnek el azok a betegek, akik már fulladnak, mégsem hívják a mentőket, hanem otthon szenvednek tovább. Nagyon fontos, hogy ha valaki nagyon rosszul érzi magát, ne várjon az utolsó pillanatig, hiszen a harmadik hullámban sokkal nagyobb kiterjedésben érintett a betegek tüdeje, mint a korábbi esetekben - írja a Blikk.

covid covid-19 fertőzés járvány betegség kórház Forrás: Semmelweis Egyetem / Kovács Attila

Dr. Késmárky András házi- és sürgősségi orvos véleménye szerint nemcsak fulladás esetén kell kórházba jutnia a koronavírusos betegeknek, a brit mutáció esetében több veszélyes tünet is van. A nehézlégzés és az erős szívverés mellett ilyen például a vérnyomáscsökkenés, a hosszabb ideig tartó hányás, hasmenés, hallásvesztés, erős szédülés, illetve a tudatvesztés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.