Megszólalt az édesapa, aki hét gyermekkel maradt magára: nem érti, hogyan halhatott bele felesége a Covidba

Forrás: Shutterstock -
terhesség koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sosem láthatta legkisebb gyerekét Kitti, aki állapotosan kapta el a koronavírust. Lélegeztetőgépre kötve adott életet Zentének, de nem élte túl. Párja hét gyerekkel maradt magára.

A várandós Kitti elkapta a koronavírust, majd állapota súlyosra fordult. Lélegeztetőgépre kellett kötni, végül császármetszéssel hozta világra kisfiát, Zentét, akit még csak nem is láthatott. A nő ugyanis ezután belehalt a fertőzésbe.


Párja, Zsolt hét gyerekkel maradt magára, el se búcsúzhatott feleségétől.

„A kórházban meg sem látogathattam, hiszen a kontaktként karanténba kellett mennem. Amikor végre bemehettem a fiamért a kórházba, szerettem volna legalább üvegfalon keresztül látni a feleségemet, de nem engedték. Nyilván nem gonoszságból, hanem azért, mert ennyire komolyan kellett venniük a járványügyi előírásokat. Mérhetetlenül fájt, de elfogadtam" – mesélte a Borsnak a férfi, aki értetlenül áll a tragédia előtt, hiszen feleségének semmilyen alapbetegsége nem volt, így nem érti, hogyan halhatott bele a Covidba.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Zsolt elmondta a gyerekeknek, hogy mi történt az édesanyjukkal, nem tudta eltitkolni előlük. Anyósa segít neki a az ellátásukban, de a munka nagy részét ő maga végzi el.

„Terveim szerint két évig itthon maradok Zentével. Elfogadja a kórháztól kapott anyatejet, szépen fejlődik. Egyelőre az anyósom segít itthon, de ahhoz ragaszkodom, hogy a kisfiamhoz én keljek fel, ha éjszaka felsír. A nagyobbakat is ellátom, hiszen van gyakorlatom a házimunkában. Tudok főzni és mosni is."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.