A koronavírus elleni védőoltás során sok embernél jelentkeznek mellékhatások: láz, fejfájás, rossz közérzet. A szakértő szerint ez jó jel, hisz azt mutatja, hogy dolgozik az immunrendszer. 

A mellékhatásoktól sokan félnek, de a különböző tünetek csak azt mutatják, hogy dolgozik az immunrendszer. Oltás után nagyon fontos, hogy ne csak fájdalomcsillapítóhoz nyúljunk, hanem helyes étkezéssel, pihenéssel enyhítsük a tüneteket. Egy amerikai kutatás azt állítja, hogy oltás előtt és után a legjobb a jó gazdag, házi tyúkhúsleves, mely csökkenti a a koronavírus elleni védőoltás mellékhatásait - írja a Ripost.

Lebetegedtél? Figyelj arra, mit eszel!, húslevesForrás: Thinkstock

 

Dr. Ronald Hoffman szerint az immunrendszernek ebben az időszakban sok fehérjére van szüksége illetve nagyon fontos, hogy sok folyadékot igyunk. Emellett érdemes sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztani és kerülni a vöröshúsokat és a gyorséttermi ételeket.

Az igazi magyaros, gazdag tyúkhúsleves remek választás lehet ebben az időben, mivel rendkívül tápláló és könnyen emészthető. Ha rakunk bele még egy kis gyömbért, rengeteg fokhagymát és petrezselymet, akkor a gyulladáscsökkentő hatása is erősebb lesz. 

Ha nem érzed jól magad, próbáld ki új Tünetkereső webalkalmazásunkat, mely megmutatja, hogy milyen betegségre, egészségügyi problémára utalhatnak panaszaid.