Müller Cecília elmondta, találtak-e itthon trombózisos esetet az AstraZeneca beadása után

Forrás: MTI/EPA-PAP/Leszek Szymanski -
védőoltás Operatív Törzs AstraZeneca
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Müller Cecília tegnap még arról beszélt, hogy várják az Európai Gyógyszerügynökség állásfoglalását az AstraZeneca oltóanyaggal kapcsolatban. 

Az Európai Gyógyszerügynökség tegnap végül azt nyilatkozta, hogy a vizsgálatok szerint lehetséges az összefüggés a vérrögképződéssel összefüggő rendellenességek korábban jelzett nagyon ritka esetei és az AstraZeneca gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyaga között, a vakcina előnyei azonban továbbra is felülmúlják a lehetséges mellékhatások kockázatait.

A brit-svéd AstraZeneca gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyagot tartalmazó fiola Forrás: MTI/EPA-PAP/Leszek Szymanski

Az operatív törzs mai sajtótékoztatóján Gulyás Gergely után Müller Cecília is elmondta, hogy az AstraZeneca oltóanyagot továbbra is alkalmazni fogják Magyarországon. A tisztifőorvos kiemelte, hogy Magyarországon nem találtak többlet trombózisos esetet az oltások után, sőt, a járvány előtt sokkal több trombózisos esetet jelentettek. Hazánkban az átlag populációban nincs többletmegbetegedés semmilyen vakcina miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.