Tüdőtranszplantációnak köszönheti az életét a koronavírusos nő

Forrás: Shutterstock -
műtét életmentés tüdő transzplantáció koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elképesztő orvosi munkának és családja felajánlásának köszönhetően menekült meg egy koronavírusos japán nő, akin elsőként hajtottak végre olyan tüdőtranszplantációt, melynél egy koronavírusos beteget meggyógyult covidosok élő donorjával mentettek meg.

A Japán nyugati régiójából származó feleség és anya tavaly év végén kapta el a koronavírus-fertőzést, amiután hónapokig kórházban, lélegeztetőgépre kapcsolva feküdt.

A vírus olyan károkat okozott a tüdejében, hogy az egyetlen esélye a a tüdőtranszplantáció volt. A műtéthez férje és fia is felajánlotta a tüdeje egy részét.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A Tokiói Egyetem információi szerint a 30 fős csapat 11 órás műtétje sikerrel zárult. A műtétet követően a nő, a férje és a fia is stabil állapotban van, viszont az asszony csak egy intenzív, két hónapos terápiát követően mehet majd haza - írja a CNN.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.