700 ezer AstraZeneca oltás után ennyi a vérrögösödéses eset Ausztráliában

Forrás: MTI/EPA-PAP/Leszek Szymanski -
AstraZeneca Ausztrália
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ausztráliában 700 ezer AstraZeneca-vakcinás oltás után két vérrögösödéses esetet észleltek, de egyik páciens sem halt meg - adta hírül kedden az ausztrál egészségügyi hatóság.

Az egyik beteg egy 40-es éveiben járó nő, állapota stabil. A másik egy 44 éves férfi, aki március 22-én kapta az oltást. A kapcsolatot a vérrögösödés és az oltás között csupán valószínűsítik, az okozati összefüggés nem bizonyított.

Mivel Ausztráliában eddig 700 ezer embert oltottak be március eleje óta AstraZenecával, mindössze 1 a 350 ezerhez a valószínűsége annak, hogy valakinél az oltás után vérrögképződés alakul ki. A valószínűség Nagy-Britanniában egy a negyedmillióhoz.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.