Már kora ősszel jöhet a védőoltás gyerekek számára: ilyen idősen kaphatják meg

Forrás: MTI/Mónus Márton -
védőoltás COVID-19 Amerika koronavírus gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már kora ősszel rendelkezésre állhat a koronavírus elleni védőoltás az Egyesült Államokban a 12 és 15 év közötti fiatalok számára, és valószínűleg a gyermekorvosok fogják beadni - mondta hétfői virtuális sajtótájékoztatóján Andy Slavitt, a Fehér Ház vezető Covid-19-tanácsadója.

"Ami a gyerekeket illeti, az oltásnak van egy jól bevált menete, ami a gyermekorvosi rendelőkön keresztül történik. Ez egy bizalmi pont a gyerekek és a szülők számára is" - mondta Slavitt.
Az amerikai Pfizer és a német BioNTech gyógyszeripari vállalatok március végén jelentették be, hogy klinikai vizsgálati eredményeik kimutatták: a Covid-19 ellen közösen kifejlesztett vakcinájuk hatékonysága 100 százalékos a 12 és 15 év közötti gyermekek körében. A vállalatok pénteken kérték az általuk gyártott oltás engedélyezésének kiterjesztését az Egyesült Államok élelmiszer- és gyógyszerfelügyeleti hivatalától (FDA), amely eddig a 16 évnél idősebbek beoltását hagyta jóvá ezzel a vakcinával.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.