Lassan a koronavírus és a védőoltások után a poszt-Covid lesz a leggyakoribb téma. Ugyanis nem elég, hogy valaki átesik a betegségen, még hónapokkal utána is szenved az utóhatásaitól. 

A legmeglepőbb tünet, melyet a Covid a gyógyulás után képes okozni: a "fantomszag"-jelenség. Arról sokat lehetett olvasni, hogy a legtöbb koronavírusos betegnek elmegy a szaglása, arról viszont eddig keveset lehetett hallani, hogy sokaknál jelentkezett egy olyan kellemetlen szag, ami valójában nincs is ott. A leggyakoribb ilyen „fantom" a füstszag, de sok más ilyenről is beszámolnak a betegek és ex-covidosok: ilyen például a rohadó étel, büdös zokni, kén, gázszag, korom, égett zsír, ecet, égett gumi - írja a Ripost.

Intim, Horror randisztorik, ami hallatán nem bánod, hogy szingli vagy, randevú, büdös, szagForrás: Dreamstime

A koronavírus fertőzés harmadik napján jártam, amikor iszonyatos bűzt éreztem a lakásban: gondoltam, atyaég, valami megromolhatott. De napokig hiába kerestem a forrását. Aztán meg büdös zoknik szagát éreztem, de azokat sem találtam. Ennek már öt hete és még most is érzek fantomszagokat" – mesélte egy budapesti édesanya.

Bár az ember ilyenkor már arra gondol, hogy megbolondult, nem kell megijedni: sajnos ez is egy olyan poszt-Covid tünet, mely idővel elmúlik majd.