Döbbenet: ez az egyik legfurcsább utóhatása a koronavírusnak

Forrás: Dreamstime -
betegség tünet mellékhatás COVID-19 egészségügyi állapot koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan a koronavírus és a védőoltások után a poszt-Covid lesz a leggyakoribb téma. Ugyanis nem elég, hogy valaki átesik a betegségen, még hónapokkal utána is szenved az utóhatásaitól. 

A legmeglepőbb tünet, melyet a Covid a gyógyulás után képes okozni: a "fantomszag"-jelenség. Arról sokat lehetett olvasni, hogy a legtöbb koronavírusos betegnek elmegy a szaglása, arról viszont eddig keveset lehetett hallani, hogy sokaknál jelentkezett egy olyan kellemetlen szag, ami valójában nincs is ott. A leggyakoribb ilyen „fantom" a füstszag, de sok más ilyenről is beszámolnak a betegek és ex-covidosok: ilyen például a rohadó étel, büdös zokni, kén, gázszag, korom, égett zsír, ecet, égett gumi - írja a Ripost.

Intim, Horror randisztorik, ami hallatán nem bánod, hogy szingli vagy, randevú, büdös, szag Forrás: Dreamstime

Bár az ember ilyenkor már arra gondol, hogy megbolondult, nem kell megijedni: sajnos ez is egy olyan poszt-Covid tünet, mely idővel elmúlik majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.