Ezért veszélyes, ha telefont nyomkodsz a WC-n!

aranyér telefon wc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondoltad volna, hogy komoly egészségügyi következménye lehet, ha állandóan magaddal viszed a telefonod a mellékhelyiségbe? Egy doki most elképesztő dolgot állít.

Ma már szó szerint mindenhová magunkkal visszük a telefonunkat, még a WC-re is, hogy elüssük vele az időt. Csakhogy ennek komoly következményei lehetnek, ugyanis emiatt akár több időt töltehetünk ott, mint amennyire valójában szükségünk lehet, ez pedig veszélyes lehet.

Dr. Karan Raj rendszeresen oszt meg jó tanácsokat a TikTokon, ő hívta fel a figyelmet arra, hogy akár aranyerünk is lehet ha a telefont nyomkodunk a WC-n.

@dr.karanr

Chuck the phone ##RayBanElevatorDance##schoolwithdrkaran##learnontiktok##toilet

♬ clair de lune ethereal remix - Trey Phills

„Ne használd a mobilod, ha a WC-n ülsz: aranyeret okoz!" - figyelmeztet a doki.
Ebben az ülő pozícióban ugyanis nyomás alá kerülnek a végbélben lévő erek. Minél több időt töltünk így, annál könnyebben kialakulhat az aranyér. Ilyenkor egy érduzzanat jön létre, ami fáj és viszket, sőt vérezhet is.

Ezért Dr. Karan Raj azt tanácsolja, ha lehet, igyekezzünk maximum 5 percet tölteni a mosdóban – írta a Bors.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.