Pár nap alatt elpusztítja a szervezetből a koronavírust az osztrák-magyar találmány

Forrás: shutterstock -
védőoltás orrspray koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy erőkkel dolgozik a pécsi Virológiai Nemzeti Laboratórium és az osztrák Cebina a koronavírus elleni orrspray megalkotásán. A szer hatásosnak tűnik a betegséggel szemben.

Egy koronavírus elleni vakcinán és egy vírusölő orrspray-n dolgozik együttesen a pécsi Virológiai Nemzeti Laboratórium és az osztrák Cebina nevű cég. Az utóbbi gyakorlatilag egy allergiaellenes spray, amely már a klinikai vizsgálati fázisban tart.

Az anyag azelasztin-hidrokloridot tartalmaz, ezt régóta alkalmazzák allergiások esetében. A tesztelések során kiderült, az orrspray napok alatt képes lehet megölni a koronavírust a szervezetben.
„Nem betegszenek meg, és nem is lesznek fertőzőképesek" – mondta Nagy Eszter gyógyszerész.

A fotó illusztráció. Forrás: shutterstock

A vakcina esetében pedig olyan oltóanyag előállítására törekszenek, amely nem csak a SARS-COV-2-ES, hanem az összes koronavírus ellen véd – mondta el a cég vezetője.

A Cebina a pécsi virológusok mellett egy innsbrucki laborral is együttműködik, ahol szintén magyar tudósok tesztelik az orrspray-t és a vakcinát a dél-afrikai mutánssal szemben – írta a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.