A gyermekgyógyász figyelmeztet: ezt tanácsolja a szülőknek az iskolanyitással kapcsolatban

Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement -
újranyitás védőoltás iskola koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A mai napon nyitják az iskolákat az alsó tagozatos diákok számára. Mivel a harmadik hullám továbbra is tombol az országban, így fokozott elővigyázatosságra van szükség.

Míg a koronavírus-járvány első hullámában leginkább az idősek voltak veszélyben, ez mára megváltozott és egyre több fiatal is kórházba kerül. Dr. Bense Tamás gyermekgyógyász is felhívta arra a figyelmet, hogy bár a vírus már több mint egy éve velünk van, minden hónapban új arcát mutatja, így a gyermekek sincsenek biztonságban - írja a Bors.

Ma indul az alsó tagozatos iskolanyitás. Forrás: MTI/EPA/Robert Ghement

A szakember véleménye szerint a fokozatosan megkezdett iskolanyitás a szülőktől is több óvatosságot és felkészülést igényel. Bár a nyitásig minden regisztrált pedagógus megkapta a védőoltást, nagyon fontos, hogy a szülők is regisztráljanak, hogy ők is minél hamarabb védettek legyenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.