Újabb koronavírus-mutáns közeledik hazánk felé: amit tudunk róla, az egyáltalán nem biztató

Forrás: https://www.tudokozpont.hu/koronavirus-fertozes -
indiai mutáns koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ több részén megjelent már az indiai kettős mutáns vírus, mely nem csak gyorsabban terjed, hanem valószínűleg ellenállóbb is az eddigi oltásokkal szemben. 

Úgy látszik, ennek már soha nem lesz vége. A brit, a brazil és a dél-afrikai mutáció után megjelent az indiai dupla mutáns vírus. Dupla mutáns, mivel a vírus jól ismert tüskéi két helyen is módosultak, ezáltal nem csak könnyebben terjed, de ellenállóbb is az eddigi védőoltásokkal szemben.

koronavírus mutáció Forrás: https://www.tudokozpont.hu/koronavirus-fertozes

Maria Van Kerkhove, a WHO vezető epidemiológusa is „aggasztónak" nevezte a dupla mutáns megjelenését, leginkább azért, mert a két, egyenként is veszélyes mutáció most egyetlen vírusban egyesíti az erejét.

Izraelben már vizsgálják az indiai mutáns hatását és az előzetes eredmények szerint a Pfizer vakcina hatásos a mutáns ellen, de a megszokottnál kevésbé. Az indiai variáns már minden földrészre eljutott, így idő kérdése, hogy mikor jelenik meg hazánkban is.

Ha bármilyen tünetet észlel magán, használja Tünetkereső webalkalmazásunkat, mely segítségével megtudhatja, hogy milyen betegségre, egészségügyi problémára utalhatnak panaszai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.