Ilyen komoly szövődményekre utalhat, ha sokáig fáradt vagy a koronavírus-fertőzés után

Forrás: Shutterstock -
szövődmény fáradtság koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan panaszkodnak arra, hogy a koronavírus lezajlása után még hónapokkal később is erős fáradtságot éreznek. Ha ez nem akar elmúlni, fontos kivizsgáltatni, mert súlyos szövődménye is lehet a betegségnek.

A Covid-fertőzés komolyan megviselheti a szervezetet, és nem könnyű kilábalni belőle. Sokan hónapokkal később is fáradtnak, levertnek érzik magukat. Ilyen esetben érdemes orvoshoz fordulni,mert több dolog is állhat a háttérben.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

A koronavírus miatt a léghólyagocskák károsodhatnak a tüdőben, ezért romlik a gázcsere. Az oxigén-ellátás lelassulása miatt az ember terhelhetősége csökken, nem tud koncentrálni, nincs energiája.
Ám a fáradtságot okozhatja vérszegénység is vagy egyéb szervi, például szív- és érrendszeri megbetegedés. Így mindenképp egy átfogó vizsgálat szükséges.

„Ahhoz, hogy megtudjuk, hogy a krónikus fáradtságot és légzőszervi panaszokat a poszt-covid szindróma okozza-e, tüdőgyógyászati kivizsgáláson kell részt vennünk" – mondta dr. Potecz Györgyi a Blikknek.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.