Tóth Gabi éppen kislányát altatta, amikor pánikrohama lett

Forrás: Tóth Gabi/Instagram -
Tóth Gabi pánikroham pánikbetegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az énekesnő évek óta küzd a pánikbetegséggel, mind a mai napig vannak rohamai. Tóth Gabi arról mesélt, legutóbb akkor jött rá, amikor éppen Hannarózát altatta.

Tóth Gabi mindig is nyíltan beszélt pánikbetegségéről, hogy ezzel másokon is segítsen, akik hasonló problémákkal küzdenek. Az énekeső elárulta, nála a legváratlanabb pillanatban tudnak jönni a rohamok.

„Jöhet nappal egy stresszhelyzetben, de jöhet teljesen váratlanul, akár alvásból erre ébredve. Nekem legutóbb úgy volt pánikrohamom, hogy éppen magamon altattam Hannit, és minden előzmény nélkül egyszer csak éreztem, ahogy kezd elhatalmasodni rajtam. Miközben a nyugalmat kellett volna sugároznom, a biztonságot ennek a kis életnek, éreztem, hogy belül vihar készülődik, és ha most nem uralom, akkor olyan tornádó lesz, ami mindent elsodor.

Tóth Gabi gyakran küzd pánikrohamokkal. Forrás: Tóth Gabi/Instagram

Gabinak ilyenkor minden lélekjelenlétére szüksége van, hogy legyőzze a rohamot. De szerencsére már több jól bevált módszere is van erre.

„A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy mielőtt teljesen elhatalmasodna a pánik, ránézek egy, a helyiségben lévő, teljesen hétköznapi tárgyra és elkezdem 'ízekre szedni'. Elemzem egy csomó olyan szempont szerint, ami alapján amúgy biztosan nem tenném. Szóval rá kell venni az agyunkat arra, hogy teljesen más irányba menjen, magyarul nagyon tudatosan el kell terelni a figyelmünket. Közben esetleg lassan kortyoljunk vizet, vagy ha tehetjük, mossuk meg az arcunkat. Nem baj, ha sírunk, ilyenkor fontos, hogy ha kell, jöjjön ki a feszültség" – árulta el Gabi.

Hozzátette, vele többször megesett, hogy felrohant a fürdőszobába sírni, lemosta az arcát hidegvízzel, majd visszament a kislányához.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.