Borzalom: volt olyan magyar kórház, ahol az intenzíven lévő betegek 80 százaléka meghalt

Kásler Miklós kórház koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Döbbenetes adatokról számolt be Kásler Miklós: a koronavírus harmadik hulláma alatt előfordult, hogy egy kórház intenzív osztályán fekvő betegeknek a 80 százalékát elveszítették.

A koronavírus harmadik hulláma sokkal intenzívebb volt, mint az első kettő. Míg a második kilencszer volt agresszívebb a fertőzések számát nézve, addig a harmadik a másodikhoz képest 160 százalékkal.
Kásler Miklós elárulta a Spirit FM-nek adott interjújában, hogy sajnos az is megesett, hogy egy kórház intenzív osztályán ápolt betegeknek a 80 százalékát elveszítették, volt ahol a felét.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Az emberi erőforrás minisztere arról is beszélt, hatalmas teher nehezedett az egészségügyi dolgozókra, amit nem tudnak egyetlen éjszaka alatt kipihenni. Hamarosan lehetővé válik, hogy szabadságra menjenek, de már dolgoznak azon is, hogyan lehetne még kompenzálni az erőfeszítéseiket.

„Én fogom őket küldeni. És már azon gondolkodom, hogyan lehetne a szabadságra, pihenésre valami továbbit, valami extrát kínálni" – mondta Kásler Miklós.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.