Dr. Merkely Béla: Nincs szükség harmadik oltásra, a Sinopharm vakcina adja a legszélesebb immunitást

Forrás: MTI/Mónus Márton -
Sinopharm oltás koronavírus Dr. Merkely Béla
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Merkely Béla elmondta, a Sinopharm-vakcinák beadását követően akár több százszoros ellenanyagszintet mutattak az átfertőzöttségnél tapasztalt értékhez képest, de a legalacsonyabb érték is az átfertőzöttség hatására kialakuló ellenanyagszintnek felelt meg

A Semmelweis Egyetemen még nem találtunk olyan kínai vakcinával beoltott személyt, akinek ne lett volna pozitív, a tüskefehérjével ellenes antitestje két dózis beadását követően, tehát minden esetben kimutatható ellenanyagot detektáltunk – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek a kínai vakcina hatékonyságát megkérdőjelező sajtóhírek kapcsán Merkely Béla.

Forrás: MTI/Mónus Márton

Hozzátette, a Sinopharm vakcina adja a legszélesebb immunitást, hiszen teljes, elölt vírust tartalmaz, így a különböző variánsok, mutációk ellen is védelmet nyújthat. Még hozzátette, hogy az itthon alkalmazott hatféle oltóanyag teljesen eltérő technológiával készül, de jelenleg sem a Sinopharm, sem a Pfizer esetében nincs szükség harmadik dózisra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.