Ezt kell tenni annak, akinél nincs megfelelő antitestszint a második vakcina után három héttel

fotó: Talán Csaba -
vakcina oltás koronavírus Dr. Rusvai Miklós
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Akinél nincs megfelelő antitestszint a második adag után három héttel, az kapjon egy harmadikat is, méghozzá másfajta vakcinát, mint amiből az első kettőt kapta - vélekedik Dr. Rusvai Miklós víruskutató. 

A kínai vakcina hatásosságát Rusvai nem vonja kétségbe, de az előfordulhat, mint minden vakcina esetében, hogy bizonyos személyek esetében nem váltja ki a megfelelő immunválaszt.

fotó: Talán Csaba

„De mindaddig, amíg nem készül átfogó, reprezentatív vizsgálat minimum 1000 ember bevonásával, olyat ne állítsunk, hogy hatástalan" – fogalmazott a szeretlekmagyarországnak a kutató.

„A járványhullám megfékezésében biztosan szerepet játszottak az eddig beadott Sinopharm-vakcinák is, de a továbbiakban, ha már megfelelő bőséggel áll rendelkezésre más típusú oltóanyag is, el kell fogadni a szabad választás lehetőségét" – tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.