Karácsonyig teljesen eltüntetnék a koronavírust a britek - Ez a tervük!

Forrás: Shutterstock -
vakcina védőoltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A britek harmadik oltás beadását tervezik szeptemberben a lakosság egy bizonyos csoportjának. Reményeik szerint így karácsonyig teljesen eltűnne a koronavírus.

Az 50 év feletti állampolgároknak lehetőségük van egy harmadik vakcina beadatására ősszel Nagy-Britanniában. Ezzel szeretnék megakadályozni a járvány újabb hullámát.

A brit tiszti főorvos elmondta vagy az eddig alkalmazott vakcinákból kapnak a lakosok egy újabb adagot, vagy pedig a vakcinák keverésével kifejlesztenek egy új oltást, hogy nagyobb védelmet nyújtson a mutánsok ellen.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezzel azt remélik, hogy karácsonyra teljesen visszaszorul a vírus, és a fiatalabb korosztálynak már egyáltalán nem kell egy következő adag vakcina.
A harmadik vakcinára nem azért lehet szükség, mert kettő nem véd eléggé, hanem mert egyelőre nem lehet biztosan tudni, meddig tart a védettség – írta a The Times.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.