Tíz új koronavírus törzset vizsgál a WHO: ezek adnak okot aggodalomra

Forrás: shutterstock -
WHO mutáció koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új koronavírustörzsek nap mint nap keletkezhetnek, de nem mindegyik egyformán veszélyes ránk, sőt vannak, amelyek egyáltalán nem. A WHO most ezekből tízet vizsgál, amelyekből három ad okot aggodalomra. 

A legfrissebben vizsgált mutációk közül az enyhébb kategóriába hetet, míg aggodalomra okot adóba hármat kategorizáltak a monitorozott törzsek közül: utóbbiak fertőzőbbek, halálosabbak és az immunitásnak vagy a kezelésnek ellenállóbbak lehetnek.

Forrás: shutterstock

Az egyik, érdeklődésre okot adó variáns a B.1617-es variáns, amely a többszörösen mutáns indiai variáns. A WHO koronavírussal kapcsolatos kutatások technikai vezetője, Maria Van Kerkhove szerint további vizsgálatokra van szükség ahhoz, hogy teljesen megértsük a jelentőségét.

"Az információk gyorsan érkeznek. Minden nap új variánsokat azonosítanak és jelentenek, amelyek közül nem mindegyik fontos" - jelentette ki a szakember és hozzátette, azon dolgoznak, hogy minél pontosabban tudják felmérni az egyes variánsok hordozta kockázatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.