Agykárosodás érte a rockzenészt: pert indított a kórház ellen

Forrás: Paul Phillips -
Paul Phillips agykárosodás Puddle Of Mudd per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Beperelt egy kórházat, a Puddle of Mudd egyik tagja, Paul Phillips, ugyanis szerinte agysérülés érte egy orvosi műhiba miatt. Phillips sóhiány miatt került kórházba, és azt állítja, nem megfelelő kezelést kapott. 

Phillips hiponatrémia, vagyis sóhiány miatt került kórházba, a vérében a túl alacsony nátriumszintet orvosilag kellett volna helyreállítani egy több napos kezelés során – a két orvos azonban nem a megfelelő ütemben adagolta a nátriumot, ez pedig agysérülést okozott a bírósági kereset szerint, írja az Origó.

Forrás: Paul Phillips

A zenész már a kezelés után visszakerült a kórházba egy korábban nem tapasztalt roham miatt, az után pedig még egy rohama volt. Az MRI vizsgálat során központi centrális mielinolízist állapítottak meg nála, vagyis egy tipikusan olyan agyi betegséget, amelyet a hiponatrémia túl gyors korrekciója okoz.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.