Tim Spector professzor felfedezett egy furcsa tünetet, mely azoknál jelentkezhet, akik észrevétlenül, akár teljesen tünetmentesen átestek a koronavírus-fertőzésen. 

Tim Spector víruskutató azt állítja, hogy a körmeink megmutatják, ha átestünk mostanában egy súlyos betegségen. Az úgynevezett Beau-vonalak a körmön áthaladó egyenes vonalat jelentik, mely utalhat arra is, hogy elkaptuk a koronavírust - írja a Bors.

köröm illusztrációFotó / 123RF

A Covid-köröm egyre gyakoribb tünetként jelentkezik azoknál, akik átestek a koronavíruson. A jelenség oka, hogy a fertőzés hatással van a körömnövekedésre is, ami a gyógyulás után helyreáll, ennek pedig nyoma marad"– nyilatkozta közösségi oldalán a víruskutató.

Ha valaki felfedezi körmein a Beau-vonalakat, nem kell megijedni, csak azt jelzi, hogy a betegség áthaladt a szervezetén, következménye nincs.

TÜNETKERESŐ

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!