Kutatások bizonyítják: erre mind pozitívan hat a rendszeres teafogyasztás

Forrás: Shutterstock -
agy tea egészséges életmód Alzheimer-kór
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tea nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. A kutatások azonban azt is bebizonyították, hogy az agyi működést is befolyásolja.

Néhány évvel ezelőtt végeztek egy kutatást, melyben kínai, szingapúri és angol idős embereket osztottak két csoportra. A rendszeres teafogyasztók és a teát nem fogyasztók közötti különbséget vizsgálták, még pedig úgy, hogy kifejezetten az agy működésére fókuszáltak. Az eredmény önmagáért beszélt: kiderült, hogy a rendszeres teafogyasztás pozitív hatással van az agyi funkciókra, mivel körükben egyfajta védőmechanizmus alakult ki az életkorral összefüggő agyi elöregedéssel szemben. A memóriájukban is javulást fedeztek fel és a célorientált feladatokban is jobban teljesítettek - írja a Bors.

A gyógyteáknak, például a gyömbér-, a borsmenta-, és a kamillateáknak kiemelkedő szerepe lehet a demenciát is okozó Alzheimer-kór megelőzésében Forrás: Shutterstock

Újabb kutatások során az is kiderült, hogy a gyógyteáknak, például a gyömbér-, a borsmenta-, és a kamillateáknak kiemelkedő szerepe lehet a demenciát is okozó Alzheimer-kór megelőzésében. Antioxidáns-tartalmának köszönhetően a tea szerepet játszik a rákos megbetegedések elleni védelemben is, emellett jótékony hatással van a szívre: csökkenti az artériás gyulladások kockázatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.