Szlávik János elmondta: ezért nagyon fontos, hogy elmenjünk a második oltásra

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
második oltás védőoltás Szlávik János koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szlávik János infektológus főorvos arról beszélt a TV2 stúdiójában, hogy nagyon fontos, hogy az emberek beadassák maguknak a második védőoltást is. 

Szlávik János a TV2 Mokka műsorában beszélt arról, hogy az egy nagyon veszélyes tévhit, ha az emberek azt gondolják, hogy már az első oltás után védetté válnak és ezért nem mennek el a második oltásra. Természetesen az első oltás is ad valamennyi védettséget, de a 90%-os védettség csak a második oltás beadásával érhető el.

Szlávik János: "El kell menni a második oltásra" Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

- nyilatkozta az infektológus, aki szerint akkor lesz a kormánynak nehéz dolga, ha meglesz az 5 millió beoltott, ugyanis utána nehezebb lesz meggyőzni a még be nem oltott embereket az oltás fontosságáról.

TÜNETKERESŐ

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.