Ez az egyszerű módszer segíthet, hogy enyhüljenek a koronavírusos tüneteid

Forrás: Shutterstock -
tünetek száraz köhögés panaszok koronavírus kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem minden koronavírus-fertőzöttnek kell kórházban gyógyulnia, sokan vannak, akik otthon, karantén alatt lábadoznak. Most segítünk, hogy a Covid-19 leggyakoribb és egyben legkellemetlenebb tünetét enyhíteni tudd otthon.

A koronavírus-fertőzés korai és leggyakoribb tünete a száraz köhögés. A fájdalmas, torok szárazsággal járó állandó köhögés mellett szinte lehetetlen pihenni, és az esetleges többi tünetet is fokozza. Van azonban két olyan praktika, amivel a gyógyszertár elkerülésével is enyhítheted a száraz köhögést.

Forrás: Shutterstock

Méz minden mennyiségben

A méz amellett, hogy antibakteriális és gombaölő hatással bír, segít a torok megnyugtatásában, továbbá antioxidánsainak köszönhetően a gyógyulást is támogatja. Eheted kiskanállal magában, vagy teába téve.

Forrás: Shutterstock

Gyömbér, de csak a friss

A frissen reszelt gyömbér magában - bár ez sokkanak túl erős -, vagy limonádéban, teában, akár mézzel vegyítve is kiváló, mivel köztudottan kiváló vírusölő és gyulladáscsökkentő hatású. Várandósan azonban csak minimális mennyiséget fogyassz belőle, mivel vérbőséget okozhat.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.