oltásellenesség koronavírus vírustagadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az eddig maszkellenes csoportok most pont, hogy a maszkviselésre buzdítanak, ugyanis egy őrült összeesküvés elmélet szerint, a beoltottak komoly veszélyt jelentenek azokra, akik nem kaptak oltást.

Egyes csoportok – akik eddig arra bíztattak, ne tartsuk be a járványügyikorlátozásokat – most azt állítják, a beoltottak komoly veszélyt jelentenek. Mégpedig azért mert olyan fehérje került a szervezetükbe a vakcina által, amellyel képesek fertőzni, így pedig a nőknél menstruációs zavarokat, meddőséget vetélést okozhatnak. Szerintük ez is része – az egész járvánnyal együtt – a világot irányító elit népességcsökkentő tervének.

A fotó illusztráció. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Éppen ezért ezek - a többnyire amerikai - vírusszkeptikus csoportok, most hogy nő a beoltottak száma, a maszkviselésre buzdítanak. Noha korábban éppen ennek, és a többi korlátozó intézkedésnek voltak ellene.

Az összeesküvés elmélet követői egyébként már üzletet is csináltak az emberek félelmét meglovagolja. Többen árulni kezdtek az interneten pí-vízet, holisztikus gyógyszereket, különleges maszkokat azoknak, akik nem hisznek azokban a módszerekben, melyeket eddig bevetettek a járvány ellen – írta a Vice.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.