Merkely Béla komoly veszélyre hívja fel a figyelmet, emberéletek múlhatnak rajta

Fotó: Hirling Bálint - Origo -
vakcina védőoltás Merkely Béla koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orvos szerint az oltásellenes rémhíreknek súlyos következményei lehetnek. Merkely Béla elmondta, ezen akár emberéletek is múlhatnak.

Merkely Béla felhívta a figyelmet arra, mekkora veszélyeket rejthet az oltásokról való rémhírek terjesztés. Az orvos ismét kihangsúlyozta, minden vakcina hatásos, és megvéd a koronavírussal szemben.

„Rendkívül károsnak tartom azokat a megkérdőjelezhető, nem megalapozott híreszteléseket, amelyeket bizonyos médiumokban és ennek következtében a social média felületeken megjelennek, például a Sinopharm vagy AstraZeneca vakcinával kapcsolatban. A kínai védőoltás ugyanolyan jó, mint a többi, és az emberek egy része ezek miatt a negatív híresztelések miatt mégsem akarja ezt beadatni. Holott két oltással megválthatnánk a szabadságunkat, leállíthatnánk a járványt, és biztosítanánk a családunk immunitását is. Teljesen nyilvánvaló, hogy az AstraZeneca is a rossz híresztelés áldozata lett" - árulta el az Origónak Merkely Béla, aki szerint ennek nagyon komoly következményei lehetnek.

Merkely Béla szerint komoly veszélyei lehetnek a rémhírterjesztésnek. Fotó: Hirling Bálint - Origo

Az orvos szerint sok ember vár a vakcinával, de azt tanácsolja, éljünk a lehetőséggel, és oltassuk be magunkat az elérhető oltóanyagokkal.

„Az emberek nem tudnak racionálisan gondolkodni a vakcinaválasztásnál. Várnak egy vágyott védőoltásra, pedig a várakozás közben megfertőződhetnek. Rendszeresen olvasok ilyen-olyan badarságot, megalapozatlan, ellenőrizetlen híreket, és végtelenül bosszant, hogy újra és újra elbizonytalanítják az emberek egy részét, ami az életükbe kerülhet"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.