Elképesztő videó egy magyar Covid-osztály 12 órás műszakjáról

videó orvos kórház Covid-osztály ápoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Orvosok, ápolók és betegek számolnak be a videóban arról, hogy élik meg a mindennapokat az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben a Covid-osztályon.

Még mindig elképesztő harc folyik a kórházak Covid-osztályán. Az ápolók és orvosok mostanra hihetetlenül fáradtak, de a végsőkig küzdenek a betegekért. Egy videóban most láthatjuk, hogyan is néz ki egy 12 órás műszak a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben Orosházán.

"Nem bírom már magam kipihenni. Ugyanolyan fáradtan ébredek, mint ahogy lefeküdtem.

Az ápolóknak egyedül az ad erőt, hogy látják, sokan felépülnek a betegségből.
"Ősz óta más volt lelkileg, hogy több fiatalt láttunk betegen, rosszabb állapotban. Ez először lefelé húzott bennünket, de ők viszont gyógyulnak, és kerülnek ki innen az intenzív osztályról. Ez viszont hihetetlenül jó érzés" – mesélte Patakiné Márkus Ágnes főnővér-helyettes.

A videóban egy beteg is megszólalt, és elárulta, hogyan éli meg a bent töltött napokat.
"Egy hete vagyok kórházban. Amit tapasztaltam az gyengeség, tipikusan gyengeség de az nagyon. Nagyon gyenge voltam. Meg ugye műtöttek. Nem tudom, olyan 3-5 órás műtét körül volt. A tüdőmet műtötték. Kis komplikációk merültek föl. Ha minden igaz, akkor ebből már kifelé megyek" ..." - mondta el Bozsár Lajos, aki nagyon hálás az orvosoknak és ápolóknak.

„Nagyon toppon vannak, emberfeletti munkát végeznek. Meggyőződésem. Amire most vágyok? A családomra. Hát, úgy hiányzik mindenki. Feleségemtől, gyerekektől, mindenki" – folytatta a beteg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.