Kiderült! Ezek az orosz vakcina mellékhatásai

Forrás: MTI/Krizsán Csaba -
láz Mellékhatások vakcina hányinger szédülés oltás Szputnyik V orosz vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiderült, hogy milyen mellékhatásokra kell számítani azoknak, akik az orosz Szputnyik V oltással szeretnének védekezni a világjárvány ellen.

Sokan félnek attól, hogy az oltóanyag beadása utáni kellemetlen tünetek miatt akár több napot is az ágyban kell tölteniük. A mellékhatások ilyenkor természetesek hiszen az immunrendszerünk reagálni kezd a kapott vakcinára.

Az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Azok, akik a Szupitnyik V oltást kapják ezeket a mellékhatásokat és reakciókat tapasztalhatják magukon. Érzékenység, fájdalom és duzzanat a beadás helyén, fejfájás, gyengeség, rossz közérzet, magas láz, orrdugulás, orrfolyás, hányás, szédülés és étvágytalanság.

Az orosz vakcina hatásossága a klinikai vizsgálatok szerint már az első dózis beadása után 14 nappal 87,6%, ez a 21. napra 91,6%-ra emelkedik (a 60 év feletti populációban 91,8%) – írta az egészségkalauz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.