Hatalmas eredmény: ez a gyógyszer 99,9 százalékban írtja a koronavírust

Forrás: Shutterstock -
gyógyszer koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ausztrál kutatócsoport publikált eredményeket egy új koronavírus-gyógyszerről, amely 99,9 százalékban képes kiölni a vírust. 

Új koronavírus elleni gyógyszerről publikált eredményeket egy ausztrál kutatócsoport a Molecular Therapy nevű szaklapban. Az egereken végzett kísérlet azt mutatja, hogy a gyógyszer 99,9 szézalékban képes elpusztítani a koronavírussal fertőzött sejteket.

Ráadásul a „lopakodó" nanorészecskék egyenesen a rágcsálók tüdejében felhalmozódott, vírusos sejteket ölték meg. A szer tömegtermelése pedig a kutatók szerint viszonylag költséghatékonyan működne - idézi a Bors.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

"Ezek a nanorészecskék 4 Celsius-fokon 12 hónapig máködőképesek, de szobahőmérsékleten is kibírnak egy hónapot, vagyis ebből kifolyólag a használatuk nagyon széles körű lehet" - mondta Kevin Morris professzor, a kutatás egyik vezetője.

A technológia ugyanúgy RNS-alapú, mint például a Pfizer-BioNTech vagy a Moderna vakcinája, de egy ún. géncsendesítés nevű módszerrel hozzák létre, melyek rövid kettős szálú interferáló RNS-ek. A módszer lényege, hogy így közvetlenül a koronavírus genomját lehet támadni, amely ezáltal nem tud tovább sokszorozódni.

Sajnos azonban az emberkísérletek legkorábban 2023-ban kezdődhetnek el.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.