Fertőzésnek hitték az orvosok a fiatal édesanya betegségét, kis híján belehalt

Forrás: Shutterstock -
betegség Születés baj daganat szülés fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szörnyű tünetek kínozták a fiatal édesanyát, akit azzal nyugtattak az orvosok, hogy csak elkapott valami fertőzést, pedig sokkal nagyobb volt a baj...

A kismamának annyi ereje sem volt, hogy magához ölelje újszülött kislányát. Az orvosok úgy vélték, fülfertőzés, vagy valami gyulladás állhat a tünetek hátterében, pedig sokkal nagyobb volt a baj.

A tünetek kialakulásánál Hannah 28 hetes terhes volt. Bár a lány elmondta orvosainak, hogy szédül, és többször is egyensúlyvesztés jelentkezett nála, az orvosok kivizsgálták, és megnyugtatták, hogy a tüneteket fertőzés okozza. Mivel a lánynak hároméves korában volt agytumora, az is átfutott az agyán, mi van, ha újra ez a betegség nehezíti meg a mindennapjait, de hitt az orvosoknak, akik folyton azzal nyugtatták, nincs nagy baj.

Ahogy közeledettt a szülés időpontja, a tünetek egyre elviselhetetlenebbé váltak, majd kislánya, Pippa születése után annyira legyengült, hogy a karjaiba sem tudta venni kislányát. Mivel a szülés után pár nappal sem lett jobban, újra kórházba került kivizsgálásra. Ekkor már a beszéde elmosódott, rémes fejfájás gyötörte és folyamatosan hányt. Kiderült, Hannah agyát egy hatalmat tumor nyomja, így nem volt mit tenni, meg kellett műteni a kismamát.

Fertőzésnek hitték az orvosok a fiatal édesanya betegségét, kis híján belehalt - Illusztráció Forrás: Shutterstock

A 10 órás műtét során eltávolították a tumort, és bár a ma már 31 éves Hannah egészsége rendben van, lelkileg nincs a topon, ugyanis a betegség hatására poszttraumás stressz gyötri, és mindig attól retteg, mikor tér vissza betegsége - írja a Mirror.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.