Közismert vérnyomáscsökkentő gyógyszert vontak ki a forgalomból

Forrás: pixabay.com -
forgalom kivonás gyógyszer vérnyomáscsökkentő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Arbartan vérnyomáscsökkentő, illetve vesevédő hatású készítményt, amelyet magas vérnyomásban szenvedő betegek kezelésére, illetve 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő betegeknél alkalmaznak, kivonják a forgalomból. 

Az Arbartant gyártó Teva Gyógyszergyár Zrt. június 15-én értesítette az OGYÉI-t, hogy az elvégzett analitikai vizsgálatok során határértéket meghaladó eredményt kaptak 5-(4'-(azidomethyl)-[1,1'-biphenyl]-2yl)-1H-tetrazole szennyezőre vonatkozóan, ezért kezdeményezte az érintett tétel forgalomból történő visszahívását - írja a napi.hu.

A kép illusztráció Forrás: pixabay.com

Az OGYÉI határozata szerint megállapították, hogy a kivonásban érintett tétel nem felel meg a forgalomba hozatali engedélyben rögzített követelményeknek, ezért a tétel forgalomból történő kivonásáról döntöttek.

Ez is érdekelhet: Vitatott hatású Alzheimer-kór elleni gyógyszert engedélyeztek

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.