Beadták a BioNTech első rák elleni vakcináját egy melanomás betegnek

Forrás: Shutterstock -
vakcina gyógyszer Biontech rák (betegség) rák ellenszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A II. fázisú rák elleni vakcinakísérletében egy előrehaladott stádiumú melanomában szenvedő beteg kapta meg elsőként az mRNS alapú gyógyszert.

A BioNTech BNT111 vakcinát egy, már korábban is használt onkológiai szerrel, a Libtayoval együtt fogják 120 emberen tesztelni, és kiértékelni. - írja a Clinical Trials Arena.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A koronavírus elleni vakcinákban alkalmazott mRNS, azaz a vírus egy fehérjetöredékének szervezetbe juttatása más betegségek gyógyításában is új távlatok nyithat. Például a rákéban.

A gyógyszergyártó cég bízik abban, hogy még több önkéntes résztvevőt fog találni a tesztelésekhez, és 5 éven belül véglegesíthetik a rák elleni vakcinájukat.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.