Több mint egy évig harcolt a koronavírussal az édesapa - végül lemondott az életéről

Forrás: Shutterstock -
halál gyász koronavírus édesapa kezelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
14 és fél hónapot töltött kórházban Jason Kelk koronavírus-fertőzés miatt. Néhány nappal ezelőtt azonban úgy döntött, hogy nem vállal több kezelést, lemond az életéről. 

Jason Kelk volt az Egyesült Királyság leghosszabb ideje Covid-19 fertőzöttje. A 49 éves édesapát tavaly március 31-én vitték be a leeds-i St James kórházba, ahol múlt pénteken, családja körében távozott az élők sorából.

A 14 és fél hónap után Kelk úgy érezte nem bír tovább több kezelést, nem szeretne tovább így élni.

"Békés volt, amikor elment. Azt akarta, hogy megmaradjon a méltósága. Sok ember nem is gondol bele, ehhez mekkora erő kellett. Bátorság kellett ahhoz, hogy kimondja, nem akar tovább így élni"

- mondta Jason felesége, Sue.

A férfinek a koronavírus mellett több alapbetegsége is volt. A vírus tönkretette a tüdejét, a veséjét, majd a gyomrát is, a végén már intravénásan kellett etetni. A sokadik fertőzés után arra kérte a feleségét és az orvosát, hagyják elmenni.

"Azt akarta, hogy mindennek vége legyen. Bár a gyógyszerek működtek, a lelke eltűnt. Már nem az a Jason volt, akit mindenki szeretett. Ezért akart elmenni"

- tette hozzá az özvegy.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Ez is érdekelhet: Covid-árvák gyászolják édesapjukat: "A 3 éves a bejárati ajtó előtt ül és várja, hogy az apja hazaérjen"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.