Szlávik János elárulta, mennyire védenek az oltások az indiai delta mutánssal szemben - Videó

Fotó: Koncz Márton - Origo -
Szlávik János videó indiai mutáns koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Indiában még mindig küzdenek a koronavírus-járvánnyal, ráadásul megjelent egy delta mutáció is. Szlávik János elárulta, ez ellen menyire hatásosak a vakcinák.

Egyre több aggasztó hír érkezik az indiai koronavírus variánsokról, nem rég felfedeztek egy delta mutációt is. Úgy tudni, ez a gyerekekre is veszélyes lehet.

„Igazából azért jó, hogy lehet gyerekeket oltani, mert úgy tűnik, hogy ez a vírus a fiatalabbakra, gyerekekre is veszélyes, abból a szempontból, hogy megfertőzi őket" – mondta el a Mokkában Szlávik János. A szakértő elárulta, úgy tűnik, hogy a kicsiknél is súlyosabb lefolyású a betegség, amennyiben ezt a mutánst kapják el.

Szlávik János arról is beszélt, mennyire nyújtanak védelmet ellene az oltások.

„Ugye a klasszikus forma ellen tudjuk ezt a bizonyos 94-95%-os védettséget. Nyilvánvalóan a mutánsok ellen nincs ilyen fokú védettség, de olyan 80-90% közötti védettséget a mutánsok ellen is biztosítanak a védőoltások."


Tehát, aki megkapta a két oltást, annak nincs különösebb oka az aggodalomra.
„Meg lehet fertőződni akkor is, ha megkaptuk mind a két védőoltást, de nyilvánvalóan nagyon enyhe lesz a betegség, és az, hogy valaki egy delta mutánstól két oltás után súlyosan megbetegedjen, az extrém ritka"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.