Már támad az indiai tripla mutáns – Kiderült, mekkora veszélyt jelent

Forrás: Shutterstock -
járvány indiai mutáns koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb variánsa jelent meg az indiai mutánsnak, a tripla mutáns, amely minden eddiginél gyorsabban terjed.

Folyamatosan mutálódik a koronavírus, egyes országokban már a negyedik hullámtól tartanak.
Az indiai, azaz a delta variáns eddig is nagy pusztítást végzett, de most megjelent a tripla mutációja.
Ám szakértők szerint ez egyelőre nem erősebb, mint maga az indiai változat.

„Folyamatosan újabb és újabb alvariánsai jelennek meg, ez így is fog maradni. De az, hogy bármelyik kimondottan rosszabb lenne, mint az indiai delta változat, ez még nem bizonyosodott be.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ahhoz azonban nem fér kétség, hogy nagyon gyorsan terjed ez a variáns, és a gyerekek is fogékonyabbak rá. Az indiai mutánsoknál jellemző, hogy nem feltétlen jár ízlelés- és szaglásvesztéssel, viszont erős emésztőrendszeri problémákat okoz.

„Egyelőre úgy látom, hogy a nyár megakadályozza, hogy ez nekünk gondot okozzon. Továbbra is arra tennék, hogy a nyár alatt a koronavírus szünetet tart, és a jelenlegi nagyon kedvező járványtani adatok őszig, októberig nem fognak lényegesen romlani. Tudni kell, hogy a jelenlegi oltások védenek az eddig megjelent mutánsokkal szemben. Ugyan nem akkora mértékben, mint az eredeti, vuhani vírus ellen – ez az adott mutációtól és a vakcina típusától is függ – de a súlyos megbetegedéstől, a kórházi kezeléstől és a haláltól nagy valószínűséggel az összes megvéd" – mondta a Borsnak Rusvai Miklós.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.