Sokkoló részleteket árult el egy orvos, aki nagyon sok haldokló beteg kezét fogta már a halálos ágyán. Most elárulta, a fiatal covidosok miért könyörögnek neki a kórházban.

Dr. Brytney Cobia orvos az amerikai Alabamában dolgozik, és nap mint nap embert próbáló helyzeteket kell átélnie.

A doktor most őszintén beszélt arról, hogy a koronavírusban szenvedő, súlyos tüneteket produkáló fiatalok nagyon sokszor már sírva könyörögnek neki a halálos ágyukon, hogy mentse meg az életüket, és adja be nekik a koronavírus elleni vakcinát. Sajnos ilyenkor már késő; az oltást a fertőzés előtt kell beadni - írja a Mirror.

"Egészséges fiatalok kerülnek be a kórházba nagyon súlyos Covid-fertőzésekkel. Az egyik utolsó dolog, amit kérni szoktak, hogy adjam be nekik a vakcinát, mentsem meg őket. Fogom a kezüket, és elmondom nekik, hogy sajnálom, de már késő.

A kép illusztrációForrás: Shutterstock

 Néhány nappal később, amikor meghalnak, közlöm a családtagjaikkal, hogy elhunyt a szerettük, és gyakran meg is ölelem őket. Azt szoktam nekik mondani, hogy a legjobban akkor tiszteleghetnek az elhunyt előtt, ha beoltják magukat, és mindenkit erre bátorítanak, akit csak ismernek" - mesélte az orvos.

Dr. Brytney tapasztalata az, hogy rengetegen, köztük súlyos betegek vagy az ő családtagjaik mondják nekik sírva, hogy soha nem gondolták, hogy a koronavírus ennyire veszélyes lehet.

"Még mindig sokan vannak azok, akik azt hiszik, ez csupán egy influenzaszerű betegség, pedig egyáltalán nem az.A családtagok a tragédia után mindig szeretnének visszamenni az időben, hogy elhunyt szerettüket az oltásra biztassák, de csak annyit tehetnek, hogy elmennek és saját magukat beoltatják. Ekkor a papírmunka után egy rövid imát szoktam mondani, hogy bár tragédia történt, de talán ez több életet is megmenthet és nem volt hiábavaló" - tette hozzá.