Komoly műtéten esett át a magyar színésznő édesanyja - Hónapokig steril körülmények között élt

Forrás: Instagram/Ripli Zsuzsi -
édesanya színésznő Ripli Zsuzsi csontvelő-átültetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megoperálták Ripli Zsuzsi édesanyját. Néhány hónappal ezelőtt súlyos betegséget diagnosztizáltak az asszonynál.

Ripli Zsuzsi édesanyjánál súlyos betegséget diagnosztizáltak: komoly gondok léptek fel a csontvelő működéssel kapcsolatban. A hetekig tartó vizsgálatok után kiderült, hogy csontvelő-átültetésre van szüksége. A színésznő édesanyjának egy rokon volt a donora. A beavatkozás sikeres volt, ám a gyógyulás ennek ellenére hosszú ideig eltarthat.

Ripli Zsuzsi édesanyja komoly műtéten esett át Forrás: Instagram/Ripli Zsuzsi

"Teljesen nyugodt csak akkor leszek, ha anya teljesen meggyógyult, de ez még nagyon hosszú útnak ígérkezik. (...) Itthon is olyan körülmények között éli a mindennapjait, mintha kórházban lenne. Ki kellett alakítani steril szobákat, hiszen nem csak a hálót, de a fürdőt és minden helyiséget fertőtleníteni kell, amerre megfordul. Minden nap cserélni kell a pizsamát, az ágyneműt, mindent, amit használ, tisztítani kell. Idegenek nem mehetnek be a lakásba, ha ő kijön nagy ritkán egy vizsgálatra, csakis védőruhában és maszkban teheti meg, és ez még nem minden, az ételekre is figyelni kell. Anyukám csak feldolgozott vagy felforralt ételt fogyaszthat és azt is csak frissen elkészítve, maximum 24 óráig tárolva. Kell szednie kilökődésgátló gyógyszereket, és még legalább két-három hónapig így kell élnie, de az első vérképei már javuló értékeket mutatnak, jó irányba megyünk" - mondta a Blikknek Zsuzsi, aki követői segítségét is kérte édesanyja gyógyulásához.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.