Friss kutatási eredmények: ijesztő, ami a delta variánsról kiderült

betegség delta variáns koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az oltottak kisebb mértékben terjeszthetik a delta variánst, mint a beoltottak. 

Az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) egy belső prezentációja szerint a koronavírus delta variánsa sokkal fertőzőbb és sokkal nagyobb eséllyel képes áttörni a védőoltások nyújtotta védelmen, mint a betegség korábbi változatai – derül ki a New York Times információiból.

A CDC igazgatója elmondása alapján a delta variánssal megfertőződött oltottak orrában és torkában ugyanannyi vírust mutattak ki, mint az oltatlanoknál.

A szakemberek szerint a delta variáns ugyanannyira fertőző, mint a bárányhimlő, sokkal könnyebben és gyorsabban terjed, mint a SARS, az ebola, avagy a szezonális influenza. A CDC szerint egy fertőzött nyolc vagy akár kilenc embernek is átadhatja a vírust, de a súlyos következmények és a halálos megbetegedés esélyét tizedére, a fertőzését harmadára csökkenti a vakcina.

Az Egyesült Államokban két és fél hónappal azután, hogy május közepén az oltottak számára megszűnt a maszk kötelező viselése az USA-ban, ám most lehet, hogy ismét kötelezővé válik a maszk hordása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.