Különleges fóbia: egész életében egyetlen ételt evett meg a 18 éves lány

hányás betegség fóbia elkerülő táplálékbeviteli zavar étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 18 éves Olivia Evanst két éves koráig szoptatta az édesanyja, utána egy különleges fóbia miatt 16 éven keresztül egyetlen ételt volt hajlandó megenni.

Olivia két éves volt, amikor a szülei azt vették észre, hogy semmit sem hajlandó megenni. Bármit elétettek, elhányta magát, egyedül a feltét nélküli tésztát fogadta el.

"Ha bármilyen étel illatát megéreztem, azonnal elfogott a hányinger, ha megláttam, hánytam is. Amikor édesanyám otthon főzött, a szobámban maradtam és magamra nyitottam az ablakot is, hogy kimenjenek a szagok. Egyedül az üres főtt tészta volt az, amit meg tudtam enni. Ha csak arra gondoltam, hogy bármilyen feltétet is tegyek rá, öklendezni kezdtem" - idézi a Bors Oliviát.

A különös fóbia az évek alatt életveszélyes betegséggé változott, mígnem a közelmúltben egy hipnotizőr ért el a lánynál eredményt. David Kilmurry szerint Olivia elkerülő táplálékbeviteli zavarban szenved, ennek okát pedig étkezéssel kapcsolatos gyerekkori traumákban kell keresni. Az első kétórás foglalkozás már hatalmas változást hozott, Olivia megkóstolt pár gyümölcsöt és zöldséget, de evett fánkot, sonkát, sajtot is. Az eper és a cseresznye különösen ízlett neki. Azt mondta, úgy érezte, mintha mindig is megette volna ezeket az ételeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.