Kutatás is megerősítette: ennyivel súlyosabb a koronavírus az influenzánál

Kemenesi Gábor koronavírus influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Ez is csak egy influenza?" - teszi fel a kérdést Facebook-posztjában Kemenesi Gábor víruskutató, amelyre rögtön meg is adja a választ: nem, nem az, súlyosabb az influenzánál.

Kemenesi Gábor virológus Facebook-bejegyzésében kifejti, hogy

a COVID-19 megbetegedés jóval súlyosabb az influenzánál.

Minden egyéb mutató is ezt bizonyítja, mint például a kórházba kerülés aránya, a lappangási idő, a R0 érték és halálozás, amelyek a lenti képen fel is vannak tüntetve.

Leírja továbbá, hogy a COVID-19 megbetegedéssel kórházba kerültek 16.9 százaléka, míg az influenzával kórházi ápolásra szorulók 5.8 százaléka hunyt el egy tanulmány szerint, 135 ezer beteg adatainak elemzése alapján.

A virológus hozzátette: a SARS-CoV-2 egy új vírus; az emberiség ezelőtt nem találkozott vele, ebben rejlik az óriási kockázat, és ez okozza jelenleg a pandémiát. Éljünk az oltás lehetőségével, és ne kockáztassuk a védelem nélküli fertőzést!

Ijesztő tényeket közölt a magyar virológus: hamarosan újra maszkot kell viselnünk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.