A hidegfront és az eső mellett valami sokkal rosszabb vár ránk a jövő héttől

fotó: Talán Csaba -
csapadék Rusvai Miklós nátha koronavírus ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A jövő héten megérkezik az igazi őszi időjárás hazánkba, ami nagy veszélyt jelent az egészségünkre, ugyanis a csapadékos időszak a koronavírus és a nátha gyorsabb terjedését is magával fogja hozni.

Rusvai Miklós szerint bármelyik vakcina jobb, mint az oltatlanság - ez derült ki a statisztikákból - jelentette ki csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Továbbá a virológus elmondta, hogy a hatvan év felettiekből 400 ezren egyáltalán nincsenek beoltva, ezek az emberek "kevés jóra számíthatnak", mivel a delta variáns sokkal fertőzőképesebb elődeinél és mindenkit elér majd, oltottakat és oltatlanokat egyaránt.

Rusvai hozzátette: nagyon hasznos lenne, ha az oltás támogatottságát egy olyan statisztikával lehetne növelni, amelyből megtudható, hogy a koronavírus miatt korházba kerülők és elhunytak hány százaléka volt beoltva. Véleménye szerint - a külföldi adatokkal összhangban - az intenzív osztályon fekvők és az elhunytak között nagy az oltatlanok aránya.

Rusvai Miklós virológus szerint veszélyes időszak veszi kezdetét jövő héttől fotó: Talán Csaba

Kitert arra is, hogy a mostani fertőzési görbe nagyjából követi a második hullám tavaly szeptemberi mintázatát. A virológus figyelmeztet:

A jövő héten megérkezik az igazi őszi időjárás hazánkba, ami nagy veszélyt jelent az egészségünkre, ugyanis a csapadékos időszak a koronavírus és a nátha gyorsabb terjedését is magával fogja hozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.