Ez a tünet is utalhat arra, hogy átestél a koronavíruson: erre kell figyelned

Forrás: Shutterstock -
tünet koronavírus köröm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavíruson nagyon enyhe tünetekkel is áteshet az ember, vagy akár észrevétlenül. Vannak azonban olyan jelek, amelyek arra  utalhatnak, hogy megfertőződtünk; még akkor is, ha egyáltalán nem észleltünk magunkon semmit. 

A koronavíruson sokan szinte teljesen tünetmentesen esnek át, vagy nagyon enyhe tüneteket produkálnak. Ezért vizsgálja sok szakértő azokat a jeleket, amelyek egy esetleges megfertőződés után jelennek meg a testünkön. Tim Spector professzor talált egy olyan tünetet, amely arra utalhat, hogy valaki észrevétlenül esett át a fertőzésen.

A koronavírus tünetei a körmön is kereshetők Forrás: Shutterstock

Ezt pedig a körmökön kell keresni: ha van rajtuk horizontális fehér vonal, egy úgynevezett gerinc, akkor van esély arra, hogy az illető a tudtán kívül elkapta fertőzést. Ezek a vonalak akár ki is türemkedhetnek egy kissé a körmök felületéből - írja a NationalWorld. Aggodalomra azonban nincs ok, mert ezek a csíkok teljesen ártalmatlanok, és idővel majd lenőnek.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.