Kiderült, hogy a nőknél vagy a férfiaknál nagyobb az oltakozási hajlandóság

Forrás: 123rf.com -
védőoltás kutatás COVID-19 oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy magyar kutatás alapján a nők inkább beoltatják magukat koronavírus ellen, mint a férfiak.

Ezt Takácsné György Katalin, az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának professzora nyilatkozta szombaton az MTI-nek.

A felmérés még idén májusban készült, 78 ezer fő bevonásával, és a reprezentatív kutatás azt mutatta, hogy a nők esetében magasabb az oltakozási kedv, mint a férfiaknál. A megkérdezett nők 70,7 százaléka, a férfiak 66 százaléka válaszolt igennel.

Az oltakozási kedv nagyobb a nők körében, mint a férfiaknál. Forrás: 123rf.com

Nagyok voltak a különbségek a felsőfokú és az alapfokú végzettséggel rendelkező emberek közt, a diplomások több mint 86 százaléka, míg a legfeljebb általános iskolát végzettek 55,5 százaléka nyilatkozta azt, hogy igényli az oltást.

Az oltási hajlandóság a megyei jogú városokban a legmagasabb, a megkérdezettek 77,7 százaléka szerette volna élni az oltás lehetőségével.

A főváros a második helyen végzett háromnegyedes aránnyal, a kisebb városokban kétharmadnyian szerették volna felvenni az oltást idén tavasszal. A községekben volt a legalacsonyabb az oldakozási kedv, csupán 62, 5 százalék.

A szakember azt is hozzátette, hogy a felmérés azt mutatta, a járvány második hullámában igencsak megnőtt az oltakozási kedv. Tavaly novemberben a megkérdezettek csupán 17,3 százaléka, májusban viszont már a megkérdezettek 68,4 százaléka szeretett volna oltakozni.

Ez is érdekelhet: Végre kiderült: mennyire van biztonságban az, aki megkapta a koronavírus elleni védőoltást

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.