terhességi mérgezés koraszülött terhesség terhességi magasvérnyomás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az édesanya terhessége 23. hetében járt, amikor döntenie kellett: saját magát vagy a magzatát menti meg? Ő azonban nem tudott választani.

A terhesség során sajnos sokféle komplikációi felléphet, több betegség is kialakulhat az anyában. Az egyik ilyen a preeclampsia, amit terhességi mérgezés vagy terhességi magas vérnyomás néven is ismernek. Ez átlalában a várandósság végén jelentkezik, ám egy fiatal anyukánál nagyon korán megjelentek a tünetek 2017-ben.

Jessica Doxey állapota akkor rohamosan romlani kezdett, és a betegség már veszélyt jelentett a májára és a vérére is. Kórházba szállították, terhessége 23. hetében, 4 éve pedig császármetszést hajtottak végre rajta. Mind a saját, mind babája élete veszélyben volt, az orvosok alig 10 százalék esélyt láttak arra, hogy a magzat túléli a beavatkozást.

A mindössze 435 grammos baba hat hetet a lélegeztetőgépen, két és fél hónapot inkubátorban töltött, és négy hónapos korában, már 4 kilósan térhetett haza.

Négy évvel a történtek után egy brit újság felkereste az anyát és fiát. A kis Kaio makkegészséges, édesanyja viszont fájó szívvel emlékezik vissza a szülésre.

- idézi Jessicát a Daily Mail nyomán a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.